Kırgızistan Cumhurbaşkanı - Kırgızistan'ın Yeni Kadın Cumhurbaşkanı Yemin Etti

Kırgızistan'da referandum yoluyla cumhurbaşkanlığı yetkilerini üstlenen geçici hükümetin Başbakanı Roza Otunbayeva, yemin ederek görevine başladı. Törende Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil etti.

Bişkek Konser Salonunda düzenlenen törende Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Akılbek Sariyev, seçildiğine ilişkin mazbatasını verdiği Otunbayeva'yı Kırgızistan Cumhurbaşkanı ilan etti.

27 Haziran'daki referandumda kabul edilen yeni anayasaya el basan Otunbeyeva da, Kırgızistan devleti ve halkın refahı için dürüst, şeffaf ve açık olacağına, ülkenin çıkarlarını koruyacağına, yasaları gözetleyeceğine, demokratik ilkeleri izleyeceğine dair yemin etti.

Cumhurbaşkanı Otunbayeva ülkenin güneyindeki trajik olaylara değinerek, "Ne yazık ki, Oş ve Celalabad eyaletlerinde kara güçler yüzünden suçsuz insanlar öldü. Biz güçlü ve sabırlı olmalıyız. Yakınını kaybeden ailelere başsağlığı diliyorum. Allah yardımcınız olsun. Devlet olarak yaraların çabuk sarılmasında büyük çaba sarf edeceğine söz veriyorum. Evi olmayanlara kışa kadar mutlaka ev yapılacak. Biz kardeş halklarıyız. Bu 'Alatoo' topraklarında birlik içinde yaşamak bizim kaderimizdir" dedi.

Kırgızistan halkının, yönetimde kendisinin egemen olduğunu yakında göreceğini kaydeden Otunbayeva, Kırgız devletinin temelinin bugün yeniden halk tarafından atıldığını söyledi. Otunbayeva, internet ve uzay çağında Kırgız halkının göçebe kültüründen utanmaması gerektiğini, ayrıca kendisi için bir sistem anlamı taşıyan demokrasi yolundan sapmayacağını vurguladı.

Yaklaşık yarım saat süren cumhurbaşkanlığı yemin törenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra, geçici yönetimin yetkilileri, yerel ve kamu yöneticileri, yazarlar ve bilim adamları, yabancı devletlerin büyükelçileri ve misyon şefleri katıldı.

Kaynak: Hurriyetim.com.tr

Bu blogdaki popüler yayınlar

Malezyalı sevgili bul - Malezyalı kız veya erkek arkadaş bul - Arkadaş arayan Malezyalı kızlar - Malezya'dan kızlarla tanış

Türkmenistan Nerede - Türkmenistan Nerde - Türkmenistan Dünya Haritasında Yeri

Bu blogdaki popüler yayınlar

Singapur Nerde - Singapur Neresi - Singapur'un Dünya Haritasındaki Yeri

Japon Arkadaşlık Siteleri - Japon Sevgili Bulma Siteleri - Japon Kız Bulma Sitesi - Japonya'dan Kızlarla Tanışmak İçin Adresler

Asya Ülkeleri Listesi - Asya'da Bulunan Ülkeler - Asya Kıtasındaki Ülkeler

Tayland Nerede - Tayland Nerde - Tayland Hangi Kıtada

Burma Nerede - Myanmar Nerede - Birmanya Nerde - Burma Hangi Kıtada

Gürcistan Döviz Kuru - Gürcü Larisi Kaç TL - Gürcistan Larisi Ne Kadar

Brunei Nerede - Bruney Sultanlığı Nerde - Bruney Hangi Kıtada

Türkiye Güney Kore Arası Kaç Saat - Güney Kore Türkiye'ye Ne Kadar Uzaklıkta