Türkiye'de Vergi Sistemi - Türkiye'de Size Kalan Mirasın Vergisi - Türkiye'de Ödemeniz Gereken Vergiler

Türk Vergi Sistemi  temelde  üç bölüme ayrılır, bunlar Gelirler Üzerinden Alınan Vergiler, Harcamalar Üzerinden Alınan Vergiler ve  Servet üzerinden alınan Vergilerdir.

Harcamalar Üzerine Alınan Vergiler yaptığınız harcama fiyatı üzerinden hesaplanır ve bunları zaten siz  alış veriş yaparken peşinen ödemiş olursunuz.Bu tip vergilerin başında KDV(Katma Değer Vergisi) gelir, genellikle %18 olarak uygulanan asyaulkeleri.com bu vergi,bazı sektörlerde %8 veya %2 gibi oranlara düşmektedir. Satılan ürünlerde fiyatlarda genellikle  asıl fiyat + KDV  şeklinde belirtilir. Bu vergi satın alan kişinden alınır,satan kişi devlete öder.

Bilgilendiren: Av. Ufuk Kula ( www.kula.av.tr )

Eğer  motorlu bir taşıtınız ( otomobil, motorsiklet, yat v.b.)  veya  taşınmazınız                             ( ev,arsa v.b.)  varsa bu servetleriniz için  yıllık  verginizi ödemek zorundasınız.Bu vergilerin oranı, araçlar için aracın modeline ve motor gücüne göre değişirken,( 2012 için 53,00-TLile 17.000-TL arasında değişmektedir) asyaulkeleri.com taşınmazlar için hesaplama şekli ise; taşınmazın gerçek değeri üzerinden değil,taşınmaza devlet tarafından biçilen değer üzerinden  %0,1  ile  %0,3 arasında değişmektedir.

Türkiye’de size miras kalan bir servet olursa ( ev-araba v.s.) veya birisi size karşılıksız ( para almadan) bir servet bıraktıysa bu işlemin de bir vergisi vardır.( %1 ile %30 arasında değişmektedir)

Devamını Okumak için Tıklayın



Bu blogdaki popüler yayınlar

Malezyalı sevgili bul - Malezyalı kız veya erkek arkadaş bul - Arkadaş arayan Malezyalı kızlar - Malezya'dan kızlarla tanış

Mormon Misyonerler - Mormon Misyonerleri Kimlerdir

Bu blogdaki popüler yayınlar

Singapur Nerde - Singapur Neresi - Singapur'un Dünya Haritasındaki Yeri

Japon Arkadaşlık Siteleri - Japon Sevgili Bulma Siteleri - Japon Kız Bulma Sitesi - Japonya'dan Kızlarla Tanışmak İçin Adresler

Asya Ülkeleri Listesi - Asya'da Bulunan Ülkeler - Asya Kıtasındaki Ülkeler

Tayland Nerede - Tayland Nerde - Tayland Hangi Kıtada

Burma Nerede - Myanmar Nerede - Birmanya Nerde - Burma Hangi Kıtada

Gürcistan Döviz Kuru - Gürcü Larisi Kaç TL - Gürcistan Larisi Ne Kadar

Brunei Nerede - Bruney Sultanlığı Nerde - Bruney Hangi Kıtada

Türkiye Güney Kore Arası Kaç Saat - Güney Kore Türkiye'ye Ne Kadar Uzaklıkta