Çince Köprüsü Yarışması - Çince Köprüsü Türkiye Elemeleri

Üniversiteliler Çince Yarışması'nın Türkiye ön elemesi düzenlendi.

Dünyada Çinceyi Yaygınlaştırma Ofisi (Hanban) tarafından "Çince Köprüsü" adıyla düzenlenen 13. Dünya Üniversiteliler Çince Yarışması'nın Türkiye ön elemesi dün (11 Mayıs) Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde düzenlendi. Türkiye'de Çince dersleri veren bütün eğitim kuruluşları ve üniversitelerden gelen 40'tan fazla üniversiteli, yarışmada Çince ve Çin kültürüne yönelik ilgilerini ortaya koyarak, Çin ve Türkiye halkları arasında bir dostluk köprüsü kurmaya çalıştı.
Yazı, konuşma ve yetenek aşamalarından oluşan yarışmada, Türk üniversiteliler, Çince yeteneklerini en üst düzeyde gösterme fırsatı buldu. Sabah yapılan yazılı değerlendirmeyi geçebilen 26 üniversiteli yarışmacı, daha sonraki aşamada jüri üyeleri ve izleyicilere "Çin Rüyası"nın kendileri için ne anlam ifade ettiğini anlattı.

Çin Milli Marşı - Çin Milli Marşı'nın Türkçe Çevirisi - Marş Hakkında Bilgiler

Yarışmaya ev sahipliği yapan Sinoloji Bölümü Başkanı Profesör Bülent Okay, tüm yarışmacıların iyi performans gösterdiklerini ve Çince'ye yönelik ilgilerini ortaya koyduklarını kaydetti.

Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nden Müsteşar Hua You, yarışmanın Türkiye'deki Çince eğitim kalitesinin yükselmesini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin günden güne yoğunlaşmasını yansıttığına işaret etti. Hua You şöyle konuştu:

"Bu faaliyetten Çin ile Türkiye arasındaki ilişkilerin sürekli geliştiğini anlayabiliriz. Özellikle, Çince öğrenen Türklerin sürekli çoğalması, Türkiye'nin Çin'e daha fazla önem verdiğini ve Çin ile Türkiye arasındaki ilişkilerin hızlandığını kanıtlıyor. Eğitim açısından, Türkiye'deki Çince eğitim seviyesinin sürekli yükselmesiyle birlikte, Türk öğrencilerin telaffuz ve dil mantığında, bunun yanı sıra Çin kültürü anlayışında büyük ilerleme kaydediliyor."

Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde Çince yeteneklerini sergileyen öğrenciler, yarışmanın son aşamasında ise şarkı, dans ya da Kungfu alanındaki yeteneklerini sergiledi. Yarışmada birinciliği, Fatih Üniversitesi'nden yarışmaya katılan ve Çince ismi Qi Meizhong olan yarışmacı kazandı. Dördüncü sınıf öğrencisi Qi Meizhong, Türk öğrencilerinin temsilcisi olarak Çin'de düzenlenecek "Çince Köprüsü" finaline katılacak. Kaynak: China Radyo İnternational

Bu blogdaki popüler yayınlar

Malezyalı sevgili bul - Malezyalı kız veya erkek arkadaş bul - Arkadaş arayan Malezyalı kızlar - Malezya'dan kızlarla tanış

Türkmenistan Nerede - Türkmenistan Nerde - Türkmenistan Dünya Haritasında Yeri

Bu blogdaki popüler yayınlar

Singapur Nerde - Singapur Neresi - Singapur'un Dünya Haritasındaki Yeri

Japon Arkadaşlık Siteleri - Japon Sevgili Bulma Siteleri - Japon Kız Bulma Sitesi - Japonya'dan Kızlarla Tanışmak İçin Adresler

Asya Ülkeleri Listesi - Asya'da Bulunan Ülkeler - Asya Kıtasındaki Ülkeler

Tayland Nerede - Tayland Nerde - Tayland Hangi Kıtada

Burma Nerede - Myanmar Nerede - Birmanya Nerde - Burma Hangi Kıtada

Gürcistan Döviz Kuru - Gürcü Larisi Kaç TL - Gürcistan Larisi Ne Kadar

Brunei Nerede - Bruney Sultanlığı Nerde - Bruney Hangi Kıtada

Türkiye Güney Kore Arası Kaç Saat - Güney Kore Türkiye'ye Ne Kadar Uzaklıkta