Türk Balbalları - Orta Asya Türk Balballarından Örnekler

Tarihin çok eski devirlerinden beri görenlerin ve inceleyenlerin büyük ilgisini çekmiş olan "Türk Balbalları" bugun Orta Asya'nın hemen hemen tamamında, çok geniş bir coğrafyaya yayılmış olarak binlerce kere karşımıza çıkmaktadır.

Türk, Moğol ve diger Orta Asya halklarının tarihine ışık tutan ve çok derin bir kültür geçmişinin altın izlerini taşıyan bu balballara ilgi her geçen yıl artakmaktadır. Özellikle Türk ülkelerinin üniversiteleri ve tarihine meraklı araştırmacıları artık balballar üzerine daha fazla eğilmekte, bulunanlar hakkında bir çok bilimsel calışma yapmakta ve projeler yürütmekteler.

Bunlar birisi ve kuşkusuz en önemlilerinden birisi de "Büyük Stepin Taştan Koruyucuları" projesidir.
Orta Asya Türk Balbalları

Kazakistanlı tarihçiler, bilim adamları ve fotoğrafçılardan oluşan bir gurup 2007-2012 yılları arasında Moğolistan, Çin, Rusya, Kırgızstan, Kazakistanı baştan basa dolaşarak Türk balballarının izini sürmüşler, bulduklarını teker teker inceleyip, fotograflarla kataloglar olusturmuşlar.

Balbal Resimleri ve Araştırma Gezisi Yazılarına buradan Stone Guards of the Great Steppe bakabilirsiniz.

Çalınıp başka yerlere götürülerek, kırılıp tahrip edilerek ve doga icerisinde kaybolup giderek sayilari her gecen yıl azalan bu eşsiz eserlerin daha çok ilgi beklediğini, özellikle Türkiye'den üniversitelerin de asırlardır her türlü  zorluga rağmen ayatka kalmayı başarmış bu paha biçilmez balballara sahip çıkması gerektigini de belirtmek isteriz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Malezyalı sevgili bul - Malezyalı kız veya erkek arkadaş bul - Arkadaş arayan Malezyalı kızlar - Malezya'dan kızlarla tanış

Türkmenistan Nerede - Türkmenistan Nerde - Türkmenistan Dünya Haritasında Yeri

Bu blogdaki popüler yayınlar

Singapur Nerde - Singapur Neresi - Singapur'un Dünya Haritasındaki Yeri

Japon Arkadaşlık Siteleri - Japon Sevgili Bulma Siteleri - Japon Kız Bulma Sitesi - Japonya'dan Kızlarla Tanışmak İçin Adresler

Asya Ülkeleri Listesi - Asya'da Bulunan Ülkeler - Asya Kıtasındaki Ülkeler

Tayland Nerede - Tayland Nerde - Tayland Hangi Kıtada

Burma Nerede - Myanmar Nerede - Birmanya Nerde - Burma Hangi Kıtada

Gürcistan Döviz Kuru - Gürcü Larisi Kaç TL - Gürcistan Larisi Ne Kadar

Brunei Nerede - Bruney Sultanlığı Nerde - Bruney Hangi Kıtada

Türkiye Güney Kore Arası Kaç Saat - Güney Kore Türkiye'ye Ne Kadar Uzaklıkta