Dünyada Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler - Bu sene nereleri görmelisiniz?

Dünyada en çok görülmesi gereken yerler oy birliğiyle seçildi. Bu sene nereleri görmelisiniz?

New York Times gazetsi 2017'de gidilmesi gereken en güzel ve ilginç 52 yeri sçeti. işte o liste

1. sırada Kanada var. 200 de fazla milli parkı, yüzbinlerce nehir ve gölüyle, uçsuz bucaklsiz ormanlari ve doğal mucizeleriyle adeta cennetten bir parcadir Kanada

2. sırada Şili'de bulunan Atacama Çolü var. Bildiginiz çollerin dışında. harika bir güzellige sahip. Ayrıca dünyanın en büyük teleskopu da yine bu colde.

3. Agra, Hindistan . Meshur Tac Mahal'in bulndugu şehir, Agra, muhteşem mimarisi ve kendine özgü atmosferi ile ziyaretcilerini büyüleyen bir kent.

Dubrovnik, Hırvatistan
Dünyada Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler Dubrovnik, Hırvatistan

4. sırada ise Isviçre'nin en eski kayak merkezlerinden biri olan Zermatt var. Sadece kız sezonunun bir kayak cenneti olması ile degil, yaz aylarında da dünyanın en asyaulkeleri.com guzel yaylalarindan sayılması Zermatt'i 4. sıraya yükseltmiş.

5. Botsvana. Afrika'nın en vahşisi, en dogali, en gizemlisi burada. Son yıllarda keşfedilmeye başlanan Botsvana Afrika'daki ilk duragınız olmalı.

6. sıraya baktıgımız da bize pek de yabancı olmayan bir yer var; Dubrovnik.  Hırvatistan'ın Adriyatik kıyısındaki bu tarihi sehir Avrupa'nın yeni incisi olarak nileteleniyor.

7. Bu kez Amerika Birlesik Devletleri'ndeyiz. Wyoming eyaletinde bulunan Grand Teton National Park, (Büyük Teton Milli Parki) bu yıl 31 agustosta gerçekleşmesi gereken Güneş tutulmasını dunyada en iyi ve uzun izleyebileceginiz yerlerden birisi.

8. Tijuana, Meksika mutfagı denince ilk akla gelen yerlerin başındadır. Geleneksel yeme alıskanlıkları ile modern şehircigiligi bir araya getirmeyi başarmış olmasi yeni nesil gurmeleri ve yemek kültürü meraklılarını cezbediyor.

9. sırada Detroit var. Bir zamanlar Amerikan otomotiv sanayisinin lokomotif sehri olan Detroit gecen 10 yıldaki yıkıcı ekonomik buhranların ardından adeta küllerinden yenden doguyor. Son senelerde yapılan büyük yenilikler ve yaratıcılık sayesinde bambaska bir kent ortaya cıkıyor. Mutlaka gorulmeli..

10. Almanya , mimari ve dizayn. Bu üc kelimelyyi bir araya getirince ortaya cıkan sehirdir Hamburg.  Kent merkezindeki goz kamastirici tarihi yapilarin restorasyonlarının tamamlanmasıyla birlikte simdiden milyonlarca ziyaretçiyi kendine çekmeyi başardı bile.

Listenin 44. sırasında Türkiye'den Bozcaada var. Diger yerlerin tamamını burada 52 Places to Go in 2017 görebilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Malezyalı sevgili bul - Malezyalı kız veya erkek arkadaş bul - Arkadaş arayan Malezyalı kızlar - Malezya'dan kızlarla tanış

Mormon Misyonerler - Mormon Misyonerleri Kimlerdir

Bu blogdaki popüler yayınlar

Singapur Nerde - Singapur Neresi - Singapur'un Dünya Haritasındaki Yeri

Japon Arkadaşlık Siteleri - Japon Sevgili Bulma Siteleri - Japon Kız Bulma Sitesi - Japonya'dan Kızlarla Tanışmak İçin Adresler

Asya Ülkeleri Listesi - Asya'da Bulunan Ülkeler - Asya Kıtasındaki Ülkeler

Tayland Nerede - Tayland Nerde - Tayland Hangi Kıtada

Burma Nerede - Myanmar Nerede - Birmanya Nerde - Burma Hangi Kıtada

Gürcistan Döviz Kuru - Gürcü Larisi Kaç TL - Gürcistan Larisi Ne Kadar

Brunei Nerede - Bruney Sultanlığı Nerde - Bruney Hangi Kıtada

Türkiye Güney Kore Arası Kaç Saat - Güney Kore Türkiye'ye Ne Kadar Uzaklıkta